Woningstichting Anna Paulowna waarschuwt huurders uit voorzorg over datalek bij leverancier

Belangrijk bericht voor huurders van WSAP

Persoonsgegevens van huurders mogelijk betrokken bij datalek

Op dinsdag 28 maart ontving Woonstichting Anna Paulowna de bevestiging van marktonderzoeker USP Marketing Consultancy, waarmee Woningstichting Anna Paulowna samenwerkt, dat persoonsgegevens van huurders mogelijk betrokken waren bij een datalek.

Het datalek is gebeurd bij een leverancier van USP Marketing Consultancy. Het gaat om ongeveer 250 huurders die waren uitgenodigd voor een tevredenheidsonderzoek. Het kan gaan om namen en e-mailadressen en telefoonnummers. Het gaat niet om bankgegevens of wachtwoorden.

Tot op heden heeft USP ons geen duidelijkheid kunnen verstrekken of de gegevens daadwerkelijk gelekt zijn.

Uit voorzorg waarschuwt Woningstichting Anna Paulowna vandaag de betrokken huurders, waarbij wordt gevraagd waakzaam te zijn voor nepbrieven, phishingberichten of telefoontjes van oplichters.

Woningstichting Anna Paulowna heeft USP Marketing Consultancy direct opdracht gegeven om uit te zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ook zijn er door USP Marketing Consultancy direct maatregelen getroffen om het datalek te dichten en herhaling te voorkomen. Woningstichting Anna Paulowna heeft direct melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de onafhankelijke toezichthouder in Nederland die dit grondrecht bewaakt en ervoor zorgt dat bedrijven en organisaties zich aan de privacywetgeving houden.

Waarschuwing voor nepbrieven en phishing

Huurders wordt gevraagd de komende tijd extra waakzaam te zijn voor nepbrieven, phishingberichten (zoals e-mails, sms’jes of WhatsAppberichten) of telefoontjes die afkomstig lijken te zijn van bekenden of bedrijven. Het doel is meestal om meer gegevens van mensen buit te maken of om betalingen te laten uitvoeren. Doordat er persoonlijke informatie wordt gebruikt, komt zo’n brief, phishingbericht of telefoontje geloofwaardiger over.

Woningstichting Anna Paulowna vraagt nooit om pincodes of wachtwoorden

Het is voor huurders belangrijk te weten dat mails afkomstig van Woningstichting Anna Paulowna altijd eindigen op @wsap.nl . Woningstichting Anna Paulowna vraagt nooit zomaar om pincodes, bankrekeningnummers of wachtwoorden. Ook zet Woningstichting Anna Paulowna geen links in e-mails die niet naar de eigen omgeving leiden. De eigen omgeving van Woningstichting Anna Paulowna eindigt altijd op wsap.nl.

USP Marketing Consultancy heeft hier ook een bericht over naar buiten gebracht. Zie hier het bericht.

Tips over hoe u kunt voorkomen dat er mogelijk misbruik wordt gemaakt van uw gegevens

Kijk hier voor meer informatie om te voorkomen dat er mogelijk misbruik wordt gemaakt van uw gegevens.

Bezoekadres

Molenvaart 93

1761 AC Anna Paulowna

Contact

0223 - 53 67 00

info@wsap.nl

Openingstijden

Op werkdagen van

08.30 tot 12.30 uur.

Volg ons