Inschrijven

Woningstichting Anna Paulowna bezit zo’n 1.400 woningen en garages in de gemeente Hollands Kroon. De woningen bevinden zich in Anna Paulowna, Breezand en Van Ewijcksluis. Wij bieden eengezinswoningen, seniorenwoningen, jongerenwoningen (speciaal gereserveerd voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar bij aanvang huurovereenkomst) en woningen voor 1 en 2 persoonshuishoudens aan voor de verhuur. Zodra er een woning vrij komt, wordt deze geadverteerd op de website: Woonmatchkopnh.nl.

Om in aanmerking te komen voor een van onze sociale huurwoningen dient u op Woonmatch ingeschreven te staan als woningzoekende. Inschrijven gaat digitaal en kost eenmalig 15 euro. De woningen worden toegewezen op basis van inschrijfduur. Vanaf het moment dat u staat ingeschreven bouwt u punten op: 1 punt per ingeschreven dag.

De inschrijving op Woonmatch is persoonsgebonden. Heeft u een relatie, dan kunt u beide inschrijvingen wel aan elkaar koppelen.

Inschrijven kan altijd!
Wie een huurwoning toegewezen krijgt, wordt automatisch uitgeschreven. Toch is opnieuw inschrijven raadzaam. Wellicht zoekt u in de toekomst een ander soort woning, omdat uw gezinssamenstelling wijzigt. U bouwt alleen punten op als u staat ingeschreven.

Extra punten voor doorstromers
Huurders van Woningstichting Anna Paulowna die staan ingeschreven en reageren op een andere woning van ons, krijgen op dat moment 365 extra punten, omdat ze ‘doorstromer’ zijn. Voorwaarde is uiteraard wel dat u de huur van uw huidige woning bij toewijzing van een nieuwe woning opzegt.

Inschrijven:
Inschrijven en inloggen doet u hier.

Urgentie:
De vraag naar sociale huurwoningen is groter dan het aanbod. Het kan soms lang duren voordat iemand voor een huurwoning in aanmerking komt. Er zijn omstandigheden waardoor het snel vinden van geschikte huisvesting noodzakelijk is. De gemeente verleent in enkele gevallen urgentie, zodat een woningzoekende met voorrang een woning toegewezen krijgt. Om in aanmerking te komen voor een urgentieverklaring moet u voldoen aan strenge regels en voorwaarden. Deze zijn door de gemeente opgesteld. U vindt ze hier.

Veelgestelde vragen over Woonmatch en inschrijven:
Tijdens onze informatieavond over nieuwbouwprojecten in januari 2024 stelden bezoekers veel vragen over de inschrijving op Woonmatch en de toewijzing van woningen via deze website. De antwoorden op deze vragen hebben we verzameld en gedeeld met de bezoekers.

Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden over Woonmatch.

Bezoekadres

Molenvaart 93

1761 AC Anna Paulowna

Contact

0223 - 53 67 00

info@wsap.nl

Openingstijden

Op werkdagen van

08.30 tot 12.30 uur.

Volg ons