Woningruil

Bent u op zoek naar een woning die beter aansluit bij uw woonwensen? Dan zou woningruil wellicht de oplossing voor u kunnen zijn. Maar hoe werkt woningruil eigenlijk? Wat zijn de voordelen en welke voorwaarden gelden er om in aanmerking te komen? Hieronder vindt u alle informatie.

Is uw woning geschikt voor woningruil?

Voordat u verdergaat, is het belangrijk om te controleren of uw woning voldoet aan de voorwaarden voor woningruil. U kunt dit eenvoudig doen door contact met ons op te nemen. Houd er rekening mee dat niet alle woningen in aanmerking komen voor woningruil. Dit geldt met name voor woningen die specifiek zijn bedoeld voor bepaalde doelgroepen, zoals senioren of jongeren.

Hoe kunt u beginnen met woningruil als uw woning geschikt is?

U kunt het proces van woningruil starten via www.ruilmijnwoning.nl . Woningstichting Anna Paulowna is één van de initiatiefnemers van deze website.

Via Woonmatch (www.woonmatchkopnh.nl) kunt u doorklikken naar ruilmijnwoning waar u meer informatie krijgt over woningruil. Met één click op de ‘ruilbutton’ gaat u naar ruilmijnwoning.nl. Op dit platform vindt u een overzicht van woningen die huurders te ruil aanbieden. Het is een soort ‘etalage’ waarin woningen worden geadverteerd. Leuk en interessant om door te kijken voordat u het avontuur aangaat.

Een persoonlijk account aanmaken
Wordt u steeds enthousiaster en ziet u misschien al één of meer woningen die u aanspreken? Dan kan uw zoektocht naar uw ideale woning beginnen. U doet dat door een persoonlijk account aan te maken, want zonder account kunt u geen woning aanbieden en niet reageren op beschikbare woningen. Een account aanmaken is gratis en simpel.

Hoe bied ik mijn woning te ruil aan?
Als u een account heeft aangemaakt, kunt u inloggen en uw woning te ruil aanbieden. Dat doet u door iets over uw woning te vertellen en foto’s te plaatsen. U maakt een aantal foto’s van uw woning en deze kunt u uploaden via uw account. Uiteraard maakt u meerdere foto’s van de woning inclusief de tuin of het balkon. Want hoe meer uw advertentie andere huurders aanspreekt, hoe groter de kans is dat u reacties ontvangt. Op ruilmijnwoning.nl staan ook handige tips voor het maken van aansprekende foto’s.

Hoe vervolg ik mijn zoektocht?
Als u bent ingelogd kunt u de volledige advertenties van andere ruilkandidaten op uw gemak bekijken. Het bijzondere is dat het systeem, vanwege uw zoekprofiel, ‘weet’ waarnaar u op zoek bent. U ziet dus meteen in hoeverre een woning voldoet aan uw woonwensen.

In welk gebied kan ik ruilen?
Via ruilmijnwoning.nl kunt u van woning ruilen met een huurder in uw eigen woonplaats, regio of in andere delen van het land. Het is maar wat uw voorkeur heeft.

Wat doe ik als een woning me aanspreekt?
Als een woning u aanspreekt, kunt u deze ‘liken’. De aanbieder van de woning ziet dat en zal uw woning gaan bekijken. Geeft de andere huurder uw woning ook een like? Dan kunt u een afspraak maken om elkaars woning te bezichtigen. Dan krijgt u beiden een nog betere indruk van de woning en woonomgeving.

We hebben een match! Hoe verder?
Bent u beiden nog steeds enthousiast? Dan is er een match en kan de aanvraag tot woningruil worden voorbereid. De betrokken woningcorporaties beoordelen de aanvraag. Voldoen beide partijen aan de voorwaarden van de verhuurder, dan kan de woningruil in gang worden gezet. De voorwaarden vindt u hier.

Zelf een ruilkandidaat gevonden zonder ruil mijn woning?
Heeft u zelf al een ruilkandidaat gevonden en geen gebruik gemaakt van Ruil mijn woning, dan kunt u voor de aanvraag gebruik maken van dit formulier: aanvraagformulier woningruil

Bezoekadres

Molenvaart 93

1761 AC Anna Paulowna

Contact

0223 - 53 67 00

info@wsap.nl

Openingstijden

Op werkdagen van

08.30 tot 12.30 uur.

Volg ons