Ventileren

 Het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) voert een meerjaren campagne over wat goed ventileren is. Het thema van deze campagne is: goed ventileren is 24 uur per dag ventileren.Dagelijks vervuilen we de lucht in ons huis met koken, douchen en stoken. Als we te weinig ventileren blijven vocht en chemische stoffen in huis hangen. Veel mensen denken dat een tijdje het raam open zetten voldoende is. Maar dit is niet het geval. Het effect van drie tot vier uur luchten is na een half uur weg. De kwaliteit van de lucht in huis weer net zo als voor het luchten. Daarom geeft het ministerie van VROM de volgende tips:

  • Houd ventilatieroosters en -schuiven boven de ramen altijd open. Is het buiten koud, sluit ze dan maximaal voor de helft. Maak de roosters eens per jaar schoon met de stofzuiger.
  • Heeft u geen ventilatieroosters? Zet dan altijd het klapraam of een ander raampje open. Zeker in de woon- en slaapkamer.
  • Laat de afzuigkap na het koken nog een kwartiertje aanstaan. Zo kan het overtollige vocht naar buiten. Reinig de afzuigkap regelmatig. De metalen filters kunnen met een sopje schoongemaakt worden. Kunststoffilters moeten na enige tijd vervangen worden, anders daalt de capaciteit van de luchtafvoer.
  • Zet na het douchen het raam een half uur open om te luchten en/of zet de ventilator aan. (Maak de wanden droog)
  • Vervang regelmatig stofzuigerzakken en het filter in de stofzuiger.
  • Controleer of de ventilatieroosters in de gevel, aan de voor- en achterkant van het huis, nog open zijn. Deze zorgen ervoor dat de kruipruimte en de spouwmuren droog blijven.
  • Als er in huis gerookt wordt, zorg dan voor extra ventilatie. Bijvoorbeeld door ventilatieroosters wat verder open te zetten of (extra) ramen te openen.

Bezoekadres

Molenvaart 93

1761 AC Anna Paulowna

Contact

0223 - 53 67 00

info@wsap.nl

Openingstijden

Op werkdagen van

08.30 tot 12.30 uur.

Volg ons