Hennep

Woningstichting Anna Paulowna voert een zerotolerancebeleid voor hennepkwekerijen. Dit heeft meerdere redenen. Buren in de directe omgeving ervaren overlast van stank en ongewenst bezoek. Dit komt de leefbaarheid niet ten goede. Maar vooral: er is in woningen met een hennepkwekerij een grotere kans op brand, bijvoorbeeld als gevolg van kortsluiting. Daarom worden illegale activiteiten hard aangepakt.

Gevolgen voor de hennepkweker
Het hebben van hennepplanten is niet toegestaan. Niet in huis, niet in tuinen of op balkons. Als een hennepkwekerij wordt ontdekt, dan wordt deze geruimd door de politie. De kweker wordt vervolgd door Justitie en hierop volgt mogelijk een gevangenisstraf. Bovendien moet de kweker de kosten van de ruiming betalen, de naheffing van de Belastingdienst en energieleverancier èn de rekening voor alle schade in de woning.
De huurovereenkomst wordt ontbonden, hetzij via de rechter, hetzij door de huurder zelf om dure juridische kosten te vermijden. De hennepkweker moet de woning verlaten.

Signalen
Soms merken omwonenden niets van de fraude. Maar er kunnen ook signalen zijn, zoals altijd dichte gordijnen, afgeplakte, vochtige of beslagen ramen, een zoemend geluid (van een ventilator), stankoverlast en/of gesjouw met grote verhuisdozen of vuilniszakken.  

Samenwerking
Woningstichting Anna Paulowna werkt nauw samen met gemeente, politie en Liander om hennepkwekerijen op te sporen en te ontmantelen. Ook de hulp van oplettende bewoners is hierbij van belang.

Vermoedt u dat er ergens een hennepkwekerij is, dan kunt u dit melden bij de politie (0800-8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Ook kunt u (anoniem) contact opnemen met Woningstichting Anna Paulowna, AnneMieke Reesink via info@wsap.nl of telefonisch via 0223-536700. 

Bezoekadres

Molenvaart 93

1761 AC Anna Paulowna

Contact

0223 - 53 67 00

info@wsap.nl

Openingstijden

Op werkdagen van

08.30 tot 12.30 uur.

Volg ons