Sloop/nieuwbouw Anna Paulowna & Breezand

Woningstichting Anna Paulowna is gestart met een integraal plan om de huurwoningen in een aantal wijken weer toekomstbestendig te maken.

Wat gaan we doen? 
Tussen 2014 en 2020 hebben we de volgende plannen in Anna Paulowna en Breezand:

  • Het te koop aanbieden van ca. 144 huurwoningen.
  • Het slopen van ca. 47 woningen vanaf 2016.
  • Het terugbouwen van circa 36 levensloopbestendige woningen op de plekken waar we gaan slopen.

Waarom de keuze verkoop en sloop? 
Het afgelopen jaar hebben wij een intensieve studie gedaan naar de toekomst van ons woningbezit. De technische staat van de woningen, onze financiële kaders, maar ook de veranderende woningbehoefte dwingen ons om keuzes te maken over onderwerpen als renoveren, slopen en verkopen.

Een groot deel van onze woningen is inmiddels 50 jaar of ouder. Voor deze complexen woningen stonden wij voor de volgende keuze: Is het mogelijk de woningen na ingrijpend onderhoud in stand te houden en weer voor een lange periode te verhuren? Of zijn er zwaarwegende redenen om een aantal blokken woningen te slopen, al dan niet met vervangende nieuwbouw?

In verband met de vergrijzing van de inwoners en de veranderingen in de zorg is er nu, maar zeker in de toekomst, een steeds groter wordende behoefte aan ruime levensloopbestendige woningen waarin men lang kan blijven wonen. Een woning met een slaapkamer en badkamer op de begane grond en met de mogelijkheid voor twee slaapkamers op de eerste verdieping.

Op de locatie van de woningen die gesloopt zullen gaan worden, worden nieuwe levensloopbestendige woningen teruggebouwd.

Wat doen we met de opbrengst?
Met de opbrengst van de verkochte woningen willen we de nieuw te bouwen, levensloopbestendige huurwoningen financieren.

Waarom sloop/nieuwbouw Anna Paulowna
Waarom sloop/nieuwbouw Breezand
Sociaal Plan bij Sloop
Informatiefolder Sloop

Bezoekadres

Molenvaart 93

1761 AC Anna Paulowna

Contact

0223 - 53 67 00

info@wsap.nl

Openingstijden

Op werkdagen van

08.30 tot 12.30 uur.

Volg ons