Laadpaal aanvragen

Heeft u een volledig elektrische auto, of een hybride auto met een actieradius van minimaal 45 kilometer? Dan kunt u zelf via Gemeente Hollands Kroon onder bepaalde voorwaarden een openbare laadpaal aanvragen.

Voorwaarden openbare laadpaal
Om een openbare laadpaal aan te vragen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U woont of werkt in Hollands Kroon.
  • U bent in het bezit van een elektrische auto die minimaal 45 km elektrisch kan rijden. Of u bent van plan deze aan te schaffen/leasen. Dit kunt u aantonen.
  • U heeft géén mogelijkheid om op eigen terrein te parkeren en laden. Heeft u een eigen oprit? Dan kunt u géén openbare laadpaal aanvragen, maar kunt u zelf een oplaadpunt realiseren.
  • Er is geen openbare laadpaal binnen 300 meter van uw woning of werklocatie.

Openbare laadpaal aanvragen
Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden? Dan kunt u zelf een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente Hollands Kroon. Dat kan hier op de website van gemeente Hollands Kroon.

Auto opladen vanuit uw woning
Het is toegestaan om voor het opladen van uw auto een snoer vanuit uw woning over de stoep naar de auto te laten lopen. De gemeente staat dit toe, maar het is geen vaststaand beleid. Het kan dus zijn dat dit in de toekomst niet meer mag.

Uw auto opladen vanuit huis op een openbare parkeerplek mag alleen onder de volgende voorwaarden:

  • Uw auto mag niet op de stoep of in de voortuin staan om opgeladen te worden.
  • De laadkabel mag alleen over de stoep heen liggen als de auto wordt opgeladen. De kabel moet onder een kabelmat liggen. Zo kunnen voetgangers veilig over de stoep lopen.
  • Dit snoer mag er alleen liggen gedurende de periode dat u de auto oplaadt. Zodra de auto volledig is opgeladen, moet u de kabel zo snel mogelijk weghalen.

Bezoekadres

Molenvaart 93

1761 AC Anna Paulowna

Contact

0223 - 53 67 00

info@wsap.nl

Openingstijden

Op werkdagen van

08.30 tot 12.30 uur.

Volg ons