Studenten bezoeken project Aangenaam Besparen

14 februari 2024 |

64 Eerstejaarsstudenten van het Horizon College in Hoorn kwamen op 14 februari 2024 het project Aangenaam Besparen in Anna Paulowna bekijken. Deze studenten volgen de opleidingen Bouw, Grond-, weg-, en waterbouw en Smart building. Ze waren verdeeld in een ochtend- en middaggroep.

Na een korte presentatie door de werkvoorbereider, de uitvoerder en een stagiaire van ToekomstGroep gingen de studenten de wijk in. Daar liet de uitvoerder zien wat ze binnen het project Aangenaam Besparen doen om deze woningen te verduurzamen. En waar je tijdens deze werkzaamheden zoal mee te maken hebt. Deze rondleiding was een mooie manier om de ‘bouwers van de toekomst’ een kijkje te geven in de praktijk.

Aangenaam Besparen in 2024
Om de betaalbaarheid van onze woningen te garanderen en de woningvoorraad te verduurzamen voert Woningstichting Anna Paulowna sinds 2017 energiebesparende maatregelen uit onder de noemer Aangenaam Besparen. Dit houdt in dat we woningen energiezuiniger maken door onder andere dak-, vloer- en gevelisolatie toe te passen. Ook plaatsen we mechanische ventilatiesystemen, zonnepanelen en hybride warmtepompen. Ons doel is meer wooncomfort en lagere woonlasten voor de bewoners. Daarbij zorgen we voor minder CO2-uitstoot voor het milieu.

Inmiddels zijn al ruim 600 woningen aangepakt. Ook in 2024 gaat het programma door.

Weten welke woningen we in 2024 verduurzamen? Klik hier.

Bezoekadres

Molenvaart 93

1761 AC Anna Paulowna

Contact

0223 - 53 67 00

info@wsap.nl

Openingstijden

Op werkdagen van

08.30 tot 12.30 uur.

Volg ons