Nieuwbouw Triplo Sportlaan 36

Update 21 juli 2023 –

Op de locatie van Triplo aan de Sportlaan 36 te Anna Paulowna, naast de twee recent opgeleverde appartementengebouwen, wordt vanaf maart 2024 gestart met de sloop van het huidige gebouw en met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van 11 kleine grondgebonden en zeer energiezuinige eengezinswoningen. Hieronder geven we alvast wat informatie over deze plannen.

Start bouw

Vanaf maart 2024 zal gestart worden met de sloop van de huidige gebouwen en de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw. De bouwwerkzaamheden beginnen naar verwachting in april 2024. Onder normale omstandigheden is de verwachting dat de woningen na een bouwtijd van ongeveer een jaar klaar zijn voor de verhuur.

Tegenwoordig houden we een flinke slag om de arm wanneer we het hebben over de oplevering van nieuwbouw. Naast de gebruikelijke tegenslagen zoals ‘slecht weer’, hebben we tegenwoordig ook te maken met vertragingen in de levering van materialen en installaties.

Voor wie?

De woningen zijn bestemd voor kleine huishoudens. De indeling is als volgt: woonkamer met open keuken op de begane grond, op de verdieping twee slaapkamers en de badkamer. Bij de woning hoort een kleine tuin.

Plattegrond benedenverdieping
Plattegrond bovenverdieping

Huur en servicekosten

Voor de 11 kleine eengezinswoningen wordt de huur bepaald op de tweede aftoppingsgrens. In 2023 is dat € 693,-. Voor deze woningen geldt het tweehurenbeleid. Woningstichting Anna Paulowna vindt het belangrijk dat ook woningzoekenden met een lager inkomen in aanmerking kunnen komen voor deze nieuwbouw woningen. Is dit het geval, dan wordt de huur verlaagd naar de lage aftoppingsgrens. Klik hier voor meer informatie over het tweehurenbeleid.

Servicekosten

De servicekosten zullen ongeveer € 25,00 bedragen. Servicekosten bestaan onder andere uit kosten voor: glasfonds en huur zonnepanelen.

Toewijzing van de woningen

Om voor deze woningen in aanmerking te komen moet u eerst ingeschreven staan als woningzoekende bij Woonmatch. Op deze website worden de woningen geadverteerd. Het streven is om de woningen vanaf september 2024 te adverteren.

Woningstichting Anna Paulowna vindt het belangrijk dat het realiseren van nieuwbouw er ook voor zorgt dat er doorstroming komt in de bestaande woningen. Daarom krijgen huurders van Woningstichting Anna Paulowna voorrang voor deze nieuwe woningen, zodat hun huidige woning vrijkomt voor de andere woningzoekenden die al lang wachten op een woning.

6 van de 11 woningen bestemd voor woningzoekenden die huurder zijn van Woningstichting Anna Paulowna

Van de 11 woningen zijn 6 woningen bestemd voor woningzoekenden die huurder zijn van Woningstichting Anna Paulowna en daardoor huidige huurwoning zullen opzeggen. De zogenaamde doorstromers. Deze kandidaten hebben de eerste keuze uit de 11 woningen.

De resterende 5 woningen worden vervolgens geadverteerd via www.woonmatchkopnh.nl voor alle woningzoekenden. Inwoners van de gemeente Hollands Kroon krijgen voorrang op woningzoekenden van buiten de gemeente. 

Bezoekadres

Molenvaart 93

1761 AC Anna Paulowna

Contact

0223 - 53 67 00

info@wsap.nl

Openingstijden

Op werkdagen van

08.30 tot 12.30 uur.

Volg ons